Visie

Bij dagbesteding Haardhout Blijham vinden wij het belangrijk dat onze cliënten plezier hebben in het werk wat zij doen. Onze visie is dat, vanuit werkplezier, je veilig en prettig voelen, er ruimte ontstaat voor ontwikkeling.

 

Individuele aandacht

Door de bewuste kleinschalige setting van maximaal 5 cliënten is er veel ruimte voor individuele aandacht. De vaardigheden en wensen van de individuele cliënt zijn het uitgangspunt bij de keuze in de werkzaamheden

 

Prettige , veilige sfeer

Er wordt veel aandacht besteed aan de sfeer binnen de groep door o.a afwisseling in individuele en groepswerkzaamheden. Ook bijzondere vieringen als paasbrunch , gourmetten met de kerst , samen visje eten in Termunten dragen bij aan een positieve veilige sfeer.

 

Oog voor ontwikkelingsmogelijkheden

Dagbesteding Haardhout Blijham heeft de visie wanneer er wordt voldaan aan de basisvoorwaarden van veiligheid , plezier en prettig voelen er ruimte ontstaat voor ontwikkeling. In de werkplannen welke gemaakt worden door en met de cliënten is er aandacht voor specifieke ontwikkeldoelen. Los van de gestelde doelen is er in de dagelijkse begeleiding altijd oog voor ontwikkeling. Nét even dat stapje verder helpen

 

Zinvolle dagbesteding

Werken is meer dan alleen geld verdienen of bezig zijn. Werken bepaalt voor een deel je identiteit, geeft ons een doel en is daarmee belangrijk voor een gevoel van eigenwaarde. Er toe doen. Van betekenis zijn.  Dit geldt voor iedereen!

Voor de cliënten van Dagbesteding Haardhout Blijham is het belangrijk dat hun werk er ook toe doet. Daarom biedt dagbesteding Haardhout Blijham “echt” werk. In het werken bij dagbesteding Haardhout Blijham worden cliënten betrokken bij alle stappen in het proces van boom naar levering van gekloofd hout bij de klant. En in de fietsen werkplaats van opkopen “opknapfiets” naar creëren deugdelijke , verkoopbare fiets.